Årsresume 2013 - Part one

Om mindre än ett dygn, klampar vi in på ett nytt år. 2014.
2013 har varit ett kanon år med nya upplevelser men även djupa dalar har erbjudits. Helt klart ett år att minnas, då alla bra stunder har livat upp detta år. Imorgon avslutar jag det med några kanon vänner och firar även in det nya året som vi har framför oss. Let's have the best year ever, 2014 your welcome!
 
Men först, kör vi en årsresume av 2013, goa tillbaka blickar. Here we go! 
 
 
Årets första månaden startades med en nära vän vid tolvslaget, och mitt i natten hamnade vi på en fyrhjuling. 
haha, galet! Annars erbjöd Januari återseende med saknade vänner,tog tag i nyårslöftet som var att börja träna och gjorde pappa 3-rättersmiddag på hans födelsedag,blev även provdocka för nya frisyrer och massa inspo från we heart it när jag saknade sommardagarna som mest och underbara skoldagar som gav så mycket skratt!
 
 
I Feburari hann jag med en hel del fotografering både när de låg snö på marken men även utan och oftast var Lina brevid mig tillsammas med hennes kamera Bert. Sportlov var det också, som innebärde såå mycket serietittande och goda frukostar. Och min älskade Ulrik stog i startfältet på melodifestivalen, självklart röstade jag han till finalen! Hann även med en hel del kvaltitetstid med bästavännen på hemma plan och på shoppingcentret, och firade in en nära vän i skolan som fyllde år med kladdkakstårta och ljus. Åh en riktigt gos månad!!
 
 
Hittade inte allt för mycket bilder från Mars av någon konstig anledning.. Men denna månaden innebärd en hel del planering och packning inför Frankrike, då vi satte oss sista dagen i Mars på bussen för avfärd. Även ett konfaläger med ca 100 konfirmander där jag skulle få alla måla påskägg var en av alla utmaningar Mars erbjöd. Cykla i snöstorm erbjöds också! Alltså väldigt mycket kyrka denna månad, bland med mycket god mat och en hel del plugg inför nationella.
 
 
April startades som sagt i Frankrike, helt klart bästa upplevelsen hittills i mitt liv. så mycket lärdom!
Annars blev jag beronde av snapchat, så killkompisarna och jag spenderade liiite för många so-lektioner åt det istället för de vi skulle. Fick hem min skolavslutningsklänning och åt goda mellanmål i mängder. Startade även första tävlingen med ponnyn efter ett halvårsuppehåll. Vilken lycka!
Började även äta godis efter nästan ett års upppehåll och red med mobilen i spöregn - kameran slutade funka.
 
 
Eftersom mobilkameran slutade funka och kameran åkte mest fram när det gällde hästar så finns det endast ett fåtal bilder från Maj. Startade iaf månaden med Valborg som firades med Ebba, som jag tillbringade en hel del tid med i Maj, samband med en del hästtävlingar och bjöd mamma på sconesfrukost på morsdag. We heart it inspirerade en del och bjöd syster på chokladdopning när William Spetz gästade pogram på tv:n.
Vårkänslorna rusade även genom hela kroppen och rasterna spenderades alltid utomhus.
 
 
 
Juni, var så himla fullspäckad och hemma existerade knappt. Men oj så bra månad!
Sista veckorna på madesjö, dom klassika dagarna innan sommarlovet gjordes med brännbollstunering som vanns av min kära klass! Slutade nian, vilket var så sorgligt. Klassfest, Midsommar, Träffade Oscar & Isak(!!), Konfaläger, 70års kalas för Mormor, Meeting med ponnyn, biomys med systern och del fotografering hanns med också! Helt klart månaden jag kommer i första taget komma ihåg när jag kikar tillbaka på 2013. 
 
Imorgon kommer del 2.. En hel del av den vet ni om, men självklart inte allt.. hihi. Håll utkik!

Shoes speak louder than words

Blev ett par skor till i skorsamlingen igår, ett par godingar som ska invigas på nyår tillsammans med min klänning. Kommer bli perfekt! Ni får se på nyårsafton helt enkelt. xoxo

Sweet sixteen

Lurade iväg bästavännen till Kalmar igår, för överraskningsmiddag och lasergame men även såklart lite paketöppning! Kvällen blev oslagbar med ett gäng dunder bra vänner. Och idag fyller min pingla 16år, Happy birthday darling ♥

14. You like to bake

Marzipanfigurer var en massor saker som jag gjorde under juldagarna, åhh hur söta som helst blev dom!

Sneak Peak

Har fixat och trixat hejvilt med mitt rum senaste veckorna, och nu börjar allt äntligen komma på plats!
Kanske visar er sen när alla små detaljer är klara, de är sånt man märker. hihi xoxo

Every damn day, Just do it

Hunnit med ett härligt träningspass idag och även ett kanon bra hoppass på ponnyn min! 
Gjorde en mer mättad smoothie efter träningspasset med både kvarg, havregryn, bär och mjölk. Oj så god!

Ny kärlek i kameraväskan

Denna godingen följde med mig hem från stan igår, Objektiv Tamron 70-300mm. Perfekt till bland annat hästfotografering, underbart!

This is me


Bake cookies

Det är under julen varje år man minns hur roligt det faktiskt är att baka. Så hela denna veckan har bestått av massa bakning kan jag lova er. Underbart!

Juldagen

Startade dagen med lång sovmorgon innan det blev brunch med familjen.
Efter det kom moster & kusin förbi, och vi hamnade framför Ronja rövardotter på tv:n. Så himla gosigt!
Nu ska jag ner efter lite stalltid, och umgås med familjen igen, hihi. xoxo
 
 

2013 was a good year, Let's remember that

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jo, helt klart! Att tända lamporna i en barack med spanjorer i France halv fem på morgonen, är bara en sak. Livet är vad man gör de till, helt enkelt.

Hur har ditt 2013 varit? Trots många jobbiga perioder, så har mina kära vänner gett mig så många bra stunder att minnas. So much love to them. 

Blev du kär i år? Kär skulle jag nog inte kunna säga.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 31 Mars, när jag satt mig brevid bästis med flertal andra goa människor i en buss 24 timmar för att ta mig till Taize, ett kloster i Frankrike. Bästa veckan in my life.
Även 27 Oktober, då jag stötte på Erik Rapp på stockholms alla gator och tog kort med godingen!

 
Vad är din största framgång 2013? Oj, att få tillbaka Zac på tävlingsbanan och komma runt LA-rundan med 4 fel på ölandshoppet var en bra prestation må jag säga.

Bästa köpet? Svårt val, men bland annat mina Nike free run och mitt Tomas Sabo armband jag köpte i Paris.

Vad spenderade du mest pengar på?  Kläder och mat måste det nog vara. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Konfa lägrena, dansat till bra artister och vännera samt familjen. Och min dunder ponny ute i stallet. 

 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Älska mig, The ordinare family och Underbar. 

Vem har du umgåts med mest? Oj, varit i perioder olika människor. Men Emelie och Olivia står högt upp iaf.

Har du haft ett förhållande under 2013? Ja.

Vart reste du under 2013? Resan till Frankrike, åkte vi genom allt som Belgien, Tyskland och Danmark. Besökte även Finland under höstlovet. 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Komma ut på tävlingsbanorna igen. 

Vad gjorde du på din födelsedag? Förrutom att ha hjärnskakning, så erbjöd syster min skattjakt med pannkakor, färdkost och paket klockan fem på morgonen och killkompisarna bjöd på fruktparty i skolan. Utöver det, paket och mys med släkten.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Givet, lite positivare människor hade fått flertal stunder bättre. 

Vem saknade du? Kelly, 1,5 år sen. Världens finaste.

De bästa nya människorna du träffade? Alla människor i France, så galet underbara.
Let's never forget yolo, swag and hashtag. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Bli lite nyttigare, planera tiden lite bättre, träna lite mer, satsa mer inom ridsporten och göra mitt bästa i skolan.  


Christmas Outfit

Klädd i kjol och lockar i håret, med ett leende på läpparna.  
Varit nere hos mormor & morfar där delar av släkten var, så underbart. Skrattade mig trött med kusinerna och syskonen som man inte träffar allt för ofta. Älskade Jul ♥

Merry Christmas

Vaknade upp till att bror var hemma, vilket gjorde att vi startade med julklappsöppning, innnan vi tog lång frukost med lekar. Ska nu glida ut till min prins i stallet innan vi åker ner till mormor & morfar, för ännu mer julfirande. God Jul på er!

Pepparkakstävling - Ni väljer

1.
2.
Som jag har skrivit tidigare, körde syster och jag på pepparkakstävling för att göra denna gröna jul lite roligare! Finaste vinner var tävlingsmålet. Släkten har gett röster och nu är det eran tur.. Vilket är finast?
(Vems som är vems, får ni veta när senare.. för spänningen skull.. hihi) 

Best monday ever

Ingen måndagsångest alls idag. 
Att vakna när man vill, fixa en god frukost och slänga sig i soffan framför en bra film var så mycket bättre än mina vardagliga sovmorgorna till halv sju och sedan filmlektion när de är skola.. hihi.
 
Förresten, senare kommer ett inlägg upp där jag behöver er hjälp. Så kika in senare gosisar. 

Bake a cake

Knäckbakningen var inte riktigt min och systers grej, så vi slog upp bakboken och hittade något helt nytt. 
Får hoppas dom är lika goda som dom ser ut, hihi. xoxo

Cozy time

Myser i mitt fönster tillsammans med Justins believe acustic i lurarna samtidigt som mökret faller utanför. 
Ska snart baka knäck med syster och mysa framför barnfilmer, ingen söndagsångest alls. Oslagbart.

Can't wait for christmas

Efter ett par intensiva dagar med att kolla premiären av Believe, köpt sista julklapparna, julmys hos momor, stalltid, tagit jullov och så mycket mer. Med inte en helt hundra frisk kropp, så har jag mest myst idag, vilket jag ska fortsätta med framför en bra film. hihi, kram på er. 

Pannkaksgalen

Finns nog inget bättre än pannkakor, alla olika sorter som det finns. sååå gott!! 
Det ovan mumsade jag i mig bara för någon dag sen, när jag kom hem till mammas färdigstekta pannkakor. heaven med andra ord, hihi. 

Every day is a second chance

Tillbringat denna onsdag i sängen med sömn, serietittande och även lite plugg i hopp att inte ligga efter. 
Virus i kroppen precis lagom till alla roligheter och framförallt julen. Ska iaf ta mig till skolan imon endast för premiären av Belivie på kvällskvisten med mina tjejer. Som jag längtar!

Don't run from who you are

En dyster tisdag som denna var det mer än underbart att sluta två timmar tidigare pga inställt prov, och plus det komma hem till färdigstekta pannkakor på köksbänken. Även traskat runt i mina nya kängor, som jag glömt att visa er. Hur sköna som helst! xoxo
 

One week left

7 dagar kvar till Julafton.
Vilket innebär att den närmaste veckan kommer bjuda på att klä julgranen, baka julkakor och bara ha allmänt julmys. Hihi, så gos. 

Just come as you are

Efter en helt vanlig skoldag, så toppades den till med att världens bästa granne hamnade brevid mig i den 1,5 timmes långa bussresa hem. Så gos! Avrundar nu denna måndag med tända ljus framför en bra film. 

The last week before break

Fem dagar kvar i skolan blandat med planerade roligheter som bio,fika,resturangmys och peppakaksbak hos mormor innan jag tar jullov klockan elva på Fredag, wihoo! 

Mer död än levande

Efter en helt galet krävande skolvecka avrundade jag gårdagen med både luciafirande på klubben och luciatåg i all stressande hast. Och efter det hoppade ett antal kamrater in i en buss och hamnade omedvetet i Växjö. Hemma i förmiddags med tre timmar sömn i natt. Men blev några fler timmar under dagen, ska jag nu hoppa ner i sängen och läsa. Sweet dreams
 
 

We fall in love with people we can't have

Med lite för mycket läxor och krav på axlarna tillsammans med många timmars mindre sömn, så har uppdateringen blivit lidande. Men med lite planer inför nyår, mellandagarna och nästa vecka med tjejerna i klassen så ska jag nog klara mig genom alla dessa läxor sista veckan också. Hugs

Sad teens with happy faces

So just be the best you can, that's enough.

I know, I can do this

Går runt med träningsvärk efter ett mage och rygg pass från gårdagen, men trots det väntar ett träningspass efter skolan. wihoo, Let's do it!

Let's count down to christmas

Två veckor, 14 dagar, 336 timmar,20 160 minuter innan det är Julafton.
Innan all mat ska dukas fram, paketen under granen ska öppnas, fotografier ska tas, Kalle Anka ska kollas.
Som jag längtar! 

Och sluta spela någon annan, testa att vara dig själv ett tag

"Och jag får ingen iphone hur mycket jag än pekar, så jag får fortsätta leta reavaror. Om det inte går att köpa sig ett rikt liv på delbetalning. Men de' lönt så länge jag har mina nära vänner, så är en hög med pengar inget som jag strävar efter. Skiter i hur mycket du har lagt på dina märkeskläder, så mycket annat här i livet som jag värdesätter"  Utdrag från låten Leva för dom med RMK & toppen. 
 
I dagens samhälle är det viktigaste pengar och saker. Men det vi har glömt bort är att de viktigaste är att vara sig själv. So just be yourself, För även om masken sitter rätt så bra så är du bara en människa.
 

Låt bästa peppakakshus vinna


Syster min och jag har bestämt att vi gör varsitt pepparkakshus och det finaste vinner. Så som jag skrev tidigare har jag varit hos mormor hela kvällen, både bakat och dekorerat. Så när bådas är uppsatta och klara så ska ni få bestämma vilket som var bäst! Fast.. Ni vet ju att det är mitt, hihi. 

Love is something beautiful

Kom precis hem och nu ska jag vidare till mormor för Julbak, Så gos. 
Fullspäckad söndag helt enkelt, och därför är bilderna i nog den dåligaste kvaliten jag någonsin skådat.
Men vad gör det om hundra år? 

Söndags morgon

Beställt julklappar, ätit god frukost och kollat på den uber bra julkalendern. Och nu ska jag åka iväg och rida. 
Hoppas ni får en bra söndag sweethearts. Hugs

A little change

Som jag skrev i onsdags så klippte jag av hela 20 cm, och har även blivit brunett igen! 
Och om jag trivs? Så underbart, gladare än någonsin för att jag trivs så bra. Håret är friskt och tjockt igen, vilken lycka!

Forget those who forget you

En lång sovmorgon till tolvtiden innan jag tog mig upp ur sängen för att göra frukost som jag åt till julkalendern. Och nu ska hoppa i lite kläder, massor som ska göras idag. Så vi hörs senare sweethearts. Hugs

The smell of christmas

Gårkvällen bestod av tittande på Idolfinalen, ljusslingor, tända ljus och slog in julklappar med julmusik på högsta volym. Vilken julkänsla, bästa känslan i världen helt klart. hihi, xoxo

Thank good, it's friday

Efter en lång sovmorgon och en lektion slutade jag klockan tolv, och då tog jag och tjejerna in oss till stan i stormen, där vi hamnade på ett cafe och fikade och snackade i flera timmar. Mötte sedan upp bästavän för lite julshopping och prata ut, så välbehövligt! Avslutade sedan kvällen med mat på Ikea med familjen och ännu lite mer shopping. Toppen fredag med andra ord! Hoppas ni haft det minst lika bra. Hugs
Ps. Snön kom inatt, vilken lycka!

Girls just want to have fun


Last cristmas

Om två veckor går jag men även många andra på jullov. Vilket ska bli såå skönt!
Förra årets jullov spenderade jag med många sovmorgonar, goda frukostar och kolla på serier i mängder. Men även dagar med bästavännerna på stan, och firade julen med släkten. Hoppas på att få uppleva det även år. Vad ska ni hitta på jullovet? Något planerat?

I love you and it's killing me

En outfit från tidigare i höst. Trivs så himla bra i kjol och klänningar, så fint. xoxo

I never liked you anyway

Slutade två timmar tidigare pga klass 2 varning som gjorde tågen inställda och strul med bussarna. Men jag klagar inte, för att sluta tidigt på en torsdag är aldrig fel! Så firar det med att lägga i hårfärg i håret och ett styrkepass. Wiho, har en toppen kväll godingar!

I have died every day, waiting for you

Som jag längtar efter att fota alla dessa vinterbilder i kylan nu. Please, Let it snow

Normal is boring, so I'm just myself instead

Torsdag idag och 19 dagar till Julafton.
Och jag utmanar alla er där ute, att le lite extra och va lite extra galen, och skratta lite extra idag.
Gör det bästa av denna dagen, så vi kan se tillbaka och minnas, Låt oss sprida glädje denna torsdag!

True love stories never have endings

Efter skrattat igenom ännu en dag med bästa tjejgänget i klassen, så tog jag mig till frisören. Där klippte jag av hela 20cm(!!!). Helt galet, ska hämta ut kameran från lagning imorgon eller fredag så tänkte visa er resultatet då. För nu ska jag träna på engelska presentationen som ska visas upp imon. xoxo

A thousand years

För ett par veckor tillbaka hade vi en fotouppgift i skolan där man skulle fota sin tolkning av en låt.
Jag valde A thousand years med Christina Perri. Resultatet ser ni ovan, är inte speciellt nöjd. Men det funkar. Vad tycker ni?

I find pieces of you in every song, I listen to

Skulle inte suttit fel med det ovan till frukost, men istället tar jag min dagliga frukost innan jag kilar till skolan redan kvart över sex på morgonen, för att ha fyra teoretiska ämnen, precis som alla andra onsdagar.
Ha det fint. xoxo

Let us remember this beautiful time

Det är nu när trötthet har kommit ikapp en och det är ruskigt kallt och mörkt ute som man längtar tillbaka till alla dessa sommardagar spenderade i pyjamas sittandes i fönstret och blåsa såpbubblor med syster. Men istället för drömma oss bort mot bättre tider, ska jag spendera denna tisdagkväll med matteboken. Hugs

Take me to places, I've never been


Good morning beautiful

Klockan har inte ens passerat sex och jag är uppe och redo för skolan.
Men med bra klasskamrater så ska vi nog kunna skratta oss genom denna dagen också. xoxo

A good day

Denna dagen har bland annat erbjudit filmning vid slottet,massor med skratt,god mat,telefonsamtal med bästis och planering av decembermånad. Lite bättre måndag helt enkelt. Och forsätter nu med ett träningspass. Hörs senare, lots of hugs
 

Ps. Autumn, see you in a year agian

Eftersom december månaden har rullat igång, betyder det att hösten ligger nu bakom oss. 
Men oj, vilken bra höst jag har haft! Hunnit med så mycket och haft såå roligt. Det får jag tacka alla underbara vänner jag fått. Ni är guldvärda hela högen ♥

Movie days

Absolut bästa med december är nog alla dessa kvällar när man myser ner sig med något gott framför serier samtidigt som snön faller utanför. Precis det gjorde jag igår kväll, dock fattades snön. Men åh så värt när man är sliten i kroppen. bästa kuren!

2013 - 95 % completed

Välkommnade december med kolla på julkalendern med mamma och pappa innan jag åt en god frukost framför disneychannel. Kände mig som liten där ett tag. Nu ska jag glida ut i stallet innan jag ska tag i bland annat plugg.
Ha det bäst, xoxo